Nem tudom ki hogy van vele, de ebben a rekkenő hőségben,
a nap nagy részében mi csak hideget kívántunk fogyasztani.
Saláta, gyümölcsszósz, gyümölcsleves, minden behűtve.
Ma például "kicsitmásképpen" uborkasalátát.
A vékonyra szeletelt uborkát, vékonyra szeletelt lilahagymával
és vékonyra szeletelt fokhagymával kevertem össze.
Rádobtam egy marék fekete ribizlit.
Fűszereztem sok friss kaporral majd összeforgattam a
habtejszínnel szelídített görög típusú joghurttal.
Csak fogyasztáskor hintettük meg sóval.
Nem ettünk mellé semmi mást, mégis tökéletesen elég volt öt óráig.
Ja és reggeli sem volt a klasszikus értelemben, viszont bőségesen ittunk folyadékot:
vizet, probiotikus italt (meg kávét :).
Krémes uborkasaláta
Hozzávalók
ízlés szerinti mennyiségben
uborka
lilahagyma
fokhagyma
friss kapor
fekete ribizli
görög tipusú joghurt
habtejszín (2 dl joghurthoz 3 ek habtejszín)
só
- Mindent mostam, tisztítottam, felszeleteltem.
- A joghurtot a tejszínnel krémesre kevertem.
(Érdemes hozzá elővenni egy kézi habverőt.)
Szépen minden összekevertem és behűtöttem.
Fogyasztás előtt kaporlevéllel és pici virágokkal díszítettem.
Szeretetrehangoltan:
Nyari honapokban mi evek ota csak zoldseg gyumolcsot eszunk, minimalis hust.
VálaszTörlésEz nagyon tetszik, hetvegen kiprobalom, koszi:)
Ágnes. 💐
Törlés💕
Remélem ízlett!