Ebben a bejegyzésben említettem, hogy mutatok pár cukkinivel készült finomságot,
amely lehet feltét, lehet egy saláta kísérője, lehet valamibe mártogatni, de magában is megállja a helyét.
A prósza után, itt a következő sült cukkinis.
Szintén reszelt cukkini az alap.
Még a prószát készíthetjük más liszttel, ebben az esetben fontos hozzávaló a zabkorpa,
mert csak a zabkorpától lesz olyan, amilyen :)
mert csak a zabkorpától lesz olyan, amilyen :)
Kell még hozzá tojás, mert az fogja össze, de a fűszer, már lehet szabadon választott :)
70 dkg reszelt cukkini
25 dkg zabkorpa
2 db tojás
só
frissen őrölt bors
friss kapor
sütéshez
olaj
tálaláshoz
kovászos uborka
A cukkini terjedelmes darab volt (ez a fele), így meghámoztam.
A nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
Hozzáadtam a tojásokat, sóztam, borsoztam.
Összekevertem, hozzákevertem a zabkorpát.
Állni hagytam, még minden mást előkészítettem és megterítettem, mécsest gyújtottam az asztalra stb.
kb. 25-30 perc. Kell neki ennyi, hogy megduzzadjon a zabkorpa.
Lábosba ujjnyi olajat öntöttem és felforrósítottam.
(Érdemes nem nagy átmérőjűt választani, hogy ne kelljen sok olaj bele.)
Egyszerre 4 adag masszát raktam (evőkanállal) a forró olajba.
Papírtörölközővel borított tányérra szedegettem ki.
A nagy lyukú reszelőn lereszeltem.
Hozzáadtam a tojásokat, sóztam, borsoztam.
Összekevertem, hozzákevertem a zabkorpát.
Állni hagytam, még minden mást előkészítettem és megterítettem, mécsest gyújtottam az asztalra stb.
kb. 25-30 perc. Kell neki ennyi, hogy megduzzadjon a zabkorpa.
Lábosba ujjnyi olajat öntöttem és felforrósítottam.
(Érdemes nem nagy átmérőjűt választani, hogy ne kelljen sok olaj bele.)
Egyszerre 4 adag masszát raktam (evőkanállal) a forró olajba.
Papírtörölközővel borított tányérra szedegettem ki.
Sok-sok kovászos uborkával tálaltam és friss kaporral.
A kovászos uborka nálunk háromféleképpen készül:
- ahogy mindenki ismeri, kenyérrel :)
- krumplival:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/05/kovaszos-uborka-krumplival-erlelve.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2012/05/kovaszos-uborka-krumplival-erlelve.html
- meggyfaággal-levéllel:
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/07/kovaszos-uborka-meggyfaaggal-levellel.html
http://szeretetrehangoltan.blogspot.hu/2013/07/kovaszos-uborka-meggyfaaggal-levellel.html
Hasonló volt ma az ebédünk, de -zabkorpa híján- hajdinaliszttel keverve. Hétfőn kerül zabkorpa, és ezt is kipróbáljuk. Mert "most kell enni cukkinit, hiszen télen nincs a kertben". (idézet Boritól) :-)
VálaszTörlésCsipkerózsa és Bori <3
TörlésRemek, én meg hajdinaliszttel nem ettem még :)
Nálunk pedig holnap lesz a napja a zabkorpás cukkinifasírtnak. Szeretjük a cukkinit, és igen, most kell enni, most van a szezonja. :o)))
VálaszTörlésDrága natimama <3
TörlésÖrülök :) egészségetekre!
Ha nem nagy a cukkini, hanem kis apróka, akkor is meg kell hámozni, és a tönkölyt korpa is jó?
VálaszTörlésKöszönettel: Ilcsi
Kedves Ilcsi <3
TörlésNem, én a kicsit nem szoktam meghámozni.
A tönkölykorpával nem készítettem, rossznak biztos nem rossz, kipróbálásra való :)
Üdv :)
Én zabpehellyel szoktam
VálaszTörlés