2013. február 18., hétfő

Morzsás kelbimbó






Friss, szép és mint később kiderült, nagyon finom kelbimbót kaptam a piacon. 
Le is csaptam, mind a 2 kg-ra.
Szerettem volna ha a kelbimbó kapja a főszerepet, ezért csak egy kevés kiflimorzsával és tejföllel tálaltam.




Ezennel le is írtam mindent, de tudom van olyan kedves olvasóm, aki kezdő
konyhaTündér, így egy kicsit bővebben....

Morzsás kelbimbó




Hozzávalók
4 személy részére
1 kg kelbimbó
fűszerek: tengerisó, frissen őrölt bors, köménymag, gondolatnyi szerecsendió
olaj, vaj

Morzsához
5 db kifli
olaj

Tálaláshoz
tejföl

A kelbimbót mosás, tisztítás után (bár nem kellett csak egyik-másik végéből levágni, minden levél tökéletes volt), kevés olaj-vaj keverékére tettem, fűszereztem, alámelegítettem és ebbe az olvadt fűszeres zsiradékban alaposan mindenhol megforgattam. Hozzáadtam 1 nagy bögre vizet és a kuktában megpároltam.
 (Kukta hiányában ugyanígy, fedő alatt javaslom, vagy párolókosárban vagy kinek mije van.
Arra érdemes figyelni, hogy nem kell sok idő neki.)
Közben a kiflikből morzsát őröltem és kevés olajon aranyszínűre pirítottam.

A párolt kelbimbót, a morzsával és sűrű tejföllel tálaltam.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése