Friss, szép és mint később kiderült, nagyon finom kelbimbót kaptam a piacon.
Le is csaptam, mind a 2 kg-ra.
Szerettem volna ha a kelbimbó kapja a főszerepet, ezért csak egy kevés kiflimorzsával és tejföllel tálaltam.
Ezennel le is írtam mindent, de tudom van olyan kedves olvasóm, aki kezdő
konyhaTündér, így egy kicsit bővebben....
Morzsás kelbimbó
Hozzávalók
4 személy részére
1 kg kelbimbó
fűszerek: tengerisó, frissen őrölt bors, köménymag, gondolatnyi szerecsendió
olaj, vaj
Morzsához
5 db kifli
olaj
Tálaláshoz
tejföl
A kelbimbót mosás, tisztítás után (bár nem kellett csak egyik-másik végéből levágni, minden levél tökéletes volt), kevés olaj-vaj keverékére tettem, fűszereztem, alámelegítettem és ebbe az olvadt fűszeres zsiradékban alaposan mindenhol megforgattam. Hozzáadtam 1 nagy bögre vizet és a kuktában megpároltam.
(Kukta hiányában ugyanígy, fedő alatt javaslom, vagy párolókosárban vagy kinek mije van.
Arra érdemes figyelni, hogy nem kell sok idő neki.)
(Kukta hiányában ugyanígy, fedő alatt javaslom, vagy párolókosárban vagy kinek mije van.
Arra érdemes figyelni, hogy nem kell sok idő neki.)
Közben a kiflikből morzsát őröltem és kevés olajon aranyszínűre pirítottam.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése