Itt a Diós-mogyorós kétszersült párja :)
A előbbi bejegyzésben említettem, hogy a hozzávalók kicsi változtatásával
másik kekszet is készítettem. Úgy "megjelenésben" mint -a fűszereknek köszönhetően-
ízben és illatban teljesen más lett. Pedig a liszt, vaníliáscukor, vaj ugyanannyi.
A tojásból csak egyet tettem, a szükséges nedvességet vízzel pótoltam.
Az egész diót, törökmogyorót, most szeletelt földimogyoróra cseréltem.
A tésztába kevés került, de formázás után, sütés előtt ebbe hempergettem bele.
Az íze?
Nos, csukjuk be a szemünket és gondoljunk a vaníliára :) megvan?
a kardamomra :) érezzük?
és a reszelt narancshéjra :) hm.
és együtt a háromra?
:)
Kardamomos-narancsos-mogyorós keksz
Hozzávalók
200 g liszt
1/4 cs sütőpor (dm/alnatura)
70 g házi vaníliáscukor
1 mk kardamommag összezúzva
1 db narancs reszelt héja (kezeletlen v. bio)
100 g hideg vaj
1 db tojás
2 ek víz
30 g szeletelt földimogyoró (v. mandula)
+
~ 50 g szeletelt földimogyoró
- A lisztet, vaníliáscukrot, sütőport, sót, alaposan összekevertem,
belekevertem a fűszereket,
majd összemorzsoltam a hideg felkockázott vajjal.
Rászórtam a 3 dkg szeletelt mogyorót, elkevertem.
- A közepébe öntöttem az előkészített a tojást, a vízzel kicsit elkevertem,
majd összedolgoztam a tésztát.
- 30 percet pihentettem.
- A mogyoróból szórtam egy tányérra.
A tésztából ~ 2 - 2,5 cm átmérőjű golyókat formáztam és
meghempergettem a szeletelt mogyoróba.
Sütőpapírral borított tepsire sorakoztattam.
- 175 fokos sütőben 20 percet sütöttem.
(A sütési idő eltérhet.)
Útközben :)
Együttlét: nyárfa és fagyöngy :) |
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése