2012. május 20., vasárnap

Bodzavirágos kókusztej fagyi




... az  " újra "  meleg napokra.



500 ml kókusztej
1 ek méz
1 marék bodzavirág
1/2 lime leve




A hozzávalókat összekevertem és egy tégelyben a fagyasztóba mélyesztettem,
hogy majd félóránként keverjek rajta egyet.
Hát bizony az első 3 órában addig jutottam a fagyival, hogy a teteje éppen befagyott,
de az egész nem akart átfagyni.
Nem vagyok tapasztalt fagyi készítő ( ezért inkább az ötletet érdemes megjegyezni és
 nem a készítés technikáját:) , gépem nincs, ráadásul a barátaink készítenek a közeli boltjukban
( megbízható!) ha Gyermekem fagyizni szeretne, hát elsétál.
Amiért most mégis ezt készítettem, az a kísérletező kedvemnek köszönhető.
Izgatta a fantáziám a kókusztej és bodzavirág páros.
Kitartásom végül siker koronázta.
Pár óra múlva megfagyott és kanállal szilánkosra "vakartuk".




Tálalásnál, mézet csorgattam rá és megszórtam még bodzavirággal.


5 megjegyzés:

  1. hmmm, szépséges finomságos:))

    VálaszTörlés
  2. Nagyon finom lehet! Mehetek megint virágot szedni... :)))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. ...vagy készíts sorbet-t (?), az szörpből szerintem működik:)))

      Törlés
  3. Felénk még nagyon bimbós a bodza, úgyhogy elraktároztam az ötletet néhány nappal későbbre. :) Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Éva, igen felénk is most kezdi bontogatni szirmait :)
      Biztos nagy fagyi varázsló lehetsz, az Unokáid odalehetnek érte...

      Törlés