Az idén is elkészült az első adag sózott darált paprika a kamrapolcra, későbbi felhasználásra.
Sikerült a piacon tökéletes (friss szedésű, de kicsit ráncosodó) kápia paprikához jutnom,
ráadásul nagyon kedvező áron.
Ettől se szebb, se olcsóbb nem várható, legalábbis itt a piacon.
Nem terveztem még eltenni télire,
de amint szólt őstermelő ismerősöm gondolkodás nélkül vásároltam néhány kilót.
Mosással, tisztítással együtt 1 óra alatt kész volt a lényegi munka,
így programon kívül is beilleszthető volt a kicsit sem lazítós hétvégébe.
A paprikát az előkészületek után ledaráltam, géppel.
1 kilogrammonként 20 dkg sóval kevertem össze.
Előkészítettem az -egyébként tökéletesen tisztán kupakkal lezárva eltett- üvegeket.
A lesózott darált paprikát üvegbe raktam, egy mokkáskanálnyi sót még plusz a tetejükre szórtam
és az üvegeket lezártam.
Kész.
Részletesebb leírás itt található:
Hm, finom. Én sütve és fokhagymával összeturmixolva szoktam pirítós kenyérrel enni.
VálaszTörlésSzilvia <3
Törlésjaj...az nagyon finom lehet, pont összeturmixolva még nem, de anélkül igen :)
Szép napokat!