Két mennyei keksz recept következik.
Akik régebben követik a blogot, biztosan emlékeznek -hisz már többször írtam-
hogyha kekszet sütök, szinte mindig legalább kétfélét.
A hozzávalók kicsi variálásával, csak kevéssel több munkával,
választékossá tehetjük a kínálatot.
A keksz dobozba (üvegbe) zárva, sokáig eláll.
Ezt a kétszersültet a toszkán kedvenc, a Cantucci ihlette.
Viszont sokkal több vajat tettem bele, aminek köszönhetően omlósabb (nem olyan kemény),
nem is mandulával készült, és a munkamenete is eltér. Szóval, csak hasonlít :)
Diós-mogyorós kétszersült
Hozzávalók
200 g liszt
70 g házi vaníliáscukor
1/4 cs sütőpor (dm/alnatura)
1/4 mk só
100 g hideg vaj
100 g dió
50 g törökmogyoró
2 db tojás
- A lisztet, vaníliáscukrot, sütőport, sót, alaposan összekevertem,
majd összemorzsoltam a hideg felkockázott vajjal.
- Hozzáadtam a két tojást, kb. a fele morzsalékkal összedolgoztam,
ekkor hozzászórtam a mogyorót meg a diót és készre gyúrtam a tésztát.
- Kettévettem, és mindkettő adagból hengert formáztam.
Kissé ellapítottam és sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem.
30 percet pihentettem.
- Az előmelegített (185 fok) sütőben 20 percet sütöttem. (A sütési idő eltérhet,
akkor jó, ha kívülről aranybarna és ha megnyomjuk, érezzük, hogy bár átsült, de puha.)
- Kivettem a sütőből, hagytam kicsit hűlni (~ 5 perc),
majd felszeleteltem kb. 1,2 cm vastag szeletekre.
- Visszatoltam a sütőbe, a hőmérsékletet 150 fokra mérsékeltem és sütöttem még 10 percet.
(Itt is eltérhet az idő!)
Tárolás
Minden keksz érzékeny a nedvességre,
ezért tartsuk zárt dobozban vagy üvegben.
2 hétig minőségváltozás nélkül eláll.
Hamarosan következik, a "párja":
Kardamomos-narancsos-mogyorós keksz
Útközben :)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése