Az előbbi bejegyzésben említettem, hogy a fahéjas, vaníliás pirított mandulát
-bár önmagában is mennyei- további felhasználásra készítettem elő.
Magam készítette sült, ropogós müzlibe került, azaz granolába.
Nem is akármilyenbe, csokoládés granolába :)
A "csokoládé" is saját, tehát mentes mindentől ami nem feltétlenül kell a csokoládéba :)
Tartalmaz: kakaóport, mézet és kókuszvajat.
Plusz jó hír, hogy nem is kell külön elkészíteni a csokoládét :)
Helyette viszont a müzlit megpirítottam, így lett belőle pirított müzli, azaz granola.
A granola az, amit magában is oly szívesen elrágcsál az ember....
sőt iskolába is oly szívesen elrágcsál a Gyermeke :) sőt hosszú-hosszú túrára is magával viszi :)
Csokoládés granola
Hozzávalók
30 dkg zabpehely (egész)
10 dkg méz
5 dkg kókuszvaj
5 dkg kakaópor (cukrozatlan, pl. "holland")
1/2 teáskanál só (hunza, tengeri, erdélyi...)
1 teáskanál vaníliás nádcukor (házi)
+
1 csésze fahéjas vaníliás mandula
1 csésze kókuszpehely
A kókuszvajat felolvasztottam (elég ha felolvad, nem kell melegíteni),
krémesre elkevertem benne a kakaóport.
Hozzákevertem a mézet.
A zabpelyheket összekevertem, hozzá a vaníliáscukrot és a sót.
Ráöntöttem a folyékony "csokoládét" és alaposan összekevertem.
Sütőpapírral fedett tepsire borítottam. A tepsi 3/4 részén "szétterítettem".
A tepsi fennmaradó 1/3 részére öntöttem a kókuszpelyhet.
100 fokos sütőben (légkeverés) szikkasztottam/pirítottam.
Hagytam kihűlni, majd a kókuszpehellyel és a szintén kihűlt pirított fűszeres mandulával összekevertem.
Légmentesen lezárt üvegben tároljuk.
*
Megjegyzés
Tudtommal a granola sült és ropogós, a müzli nem sült és lehet, nem is édesített.
További müzli és granola receptek a blogon, ajánlom a tartalomjegyzéket:
A csudába, nincs itthon kókuszpehely! :-( No majd holnap beszerezzük, és mire Bori hazaér az oviból, várja a friss finomság. (Ma úgyis kecsketúróból készült "túrórudi" várja...)
VálaszTörlésKöszönöm. <3
Csipkerózsa = "szuperanya" <3
TörlésHű de finom lehet!
VálaszTörlésErzsi
Igen, igen Drága Erzsi :)
Törlés