...azaz, tészta paradicsombefőzés idején :)
Vajon tesz-e hozzá "valamit" az alaptésztához, ha víz helyett paradicsompürével gyúrom össze?
Elsősorban ízre gondoltam, mert tudtam színt biztos, főleg a nyers tészta lesz nagyon szép.
Miért is ne próbáljam ki (?)
A tojást nagyon sűrű friss paradicsompürével kevertem el. 80 dkg lisztből készítettem, géppel nyújtottam.
Háromfélét csináltam belőle.
Készült lasagne tészta, széles metélt és lúdgége, mind második fogásként kerül majd felhasználásra.
Paradicsompürés házi tészta
Hozzávalók
400 g rétesliszt
400 g finomliszt
4 db házi tojás
250 g sűrű paradicsompüré (+/-)
40 g olívaolaj
só
A liszteket összekevertem a sóval.
A tiszta tojásokat villával lazán felvertem, hozzákevertem a sűrű paradicsompürét,
végül az olajat.
Kemény, de rugalmas tésztát gyúrtam belőle.
Letakartam és 30 percet pihentettem.
Közben előkészítettem a nyújtógépet, 5-ös fokozaton kinyújtottam.
(Akinek van gépe, van gyakorlata is, tudja hogy csinálja.
Ha nem lenne gépem, akkor enyhén lisztezett felületen, kisebb adagokban nyújtanám vékonyra.)
- A lasagne-hoz pont akkorára szabtam a tésztát, hogy beterítse a tepsim.
Ezt készítettem a friss tésztából. A rakott tésztáról leírás itt található:
- A szélesmetélthez ~5-6 mm szélesre metéltem a tésztát.
- A lúdgége segédeszközzel készült, pont azzal amivel a csigatésztát szoktam csinálni.
A leírás itt található:
- A két utóbbi tésztát megszárítottam.
Vékonyan szétterítettem tálcákon, kivittem a teraszra és gézzel teljesen letakartam.
Így a meleg levegőn gyorsan száradt, a rovarok viszont nem értek hozzá.
"Csontszárazon" üvegbe zárva tárolom felhasználásig.
- A paradicsompüré a paradicsombefőzéskor készült.
A héj nélküli, mag nélküli paradicsomlét sűrű szövésű textilen lecsöpögtettem.
(Kávéfilteren is meg lehet próbálni szerintem.)
A levet megittam, a fennmaradt pürét adtam a tésztához.
Persze csöpögtetés nélkül is elkészíthető a paradicsomlével,
ebben az esetben nem lesz ilyen intenzív a színe.
A lasagne nagyon finom volt, elég összetett ízű étel és paradicsom a tésztán kívül is volt benne,
így a tészta paradicsomos íze nem volt kivehető.
A széles metélt és a lúdgége ezután kerül megfőzésre, beszámolok majd róluk.
Imádok tésztát gyúrni (is), egyszerűen boldogsággal tölt el a készítése.
Bevallom, ha nem érződne az ízén a paradicsompüré -amit nem hiszek- az sem riasztana el, hogy újra színezzem (persze csak természetesen), hisz szemet gyönyörködtető :)
Igaz?
Kézzel készült házi tészták találhatók még a blogon, javaslom a tartalomjegyzékben megnézni:
nagyon szép. :)
VálaszTörlésErzsi
Erzsi drága <3
TörlésThank you a lot for sharing this with all of us you really recognise what you are talking about!
VálaszTörlésBookmarked. Please additionally seek advice from my website =).
We could have a link exchange arrangement between us
Here is my web site sites para ganhar dinheiro