tag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post6347678001616964402..comments2024-03-07T16:07:19.484+01:00Comments on szeretetrehangoltan: Vaníliamagos rostos baracklekvár tartósítószer nélkülMágihttp://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comBlogger8125tag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-87243307215762405032013-08-13T14:47:40.133+02:002013-08-13T14:47:40.133+02:00Eszter, örülök, Veled örülök :)Eszter, örülök, Veled örülök :)Mágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-61324867723719639352013-08-13T08:44:05.867+02:002013-08-13T08:44:05.867+02:00Köszönöm Mági :) Én is ezt a választ vártam :) Vég...Köszönöm Mági :) Én is ezt a választ vártam :) Végül is a lecsó is lédús és mégis eláll. Nem is beszélve a paradicsomról. Szép napokat Neked is!Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06023879411467694145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-16765079551998719432013-08-12T13:05:12.160+02:002013-08-12T13:05:12.160+02:00Szia Eszter!
Igen a Te Anyukádnak és Nagyidnak iga...Szia Eszter!<br />Igen a Te Anyukádnak és Nagyidnak igazuk van. Régen mindenki ezt a "szabályt" vette alapul, de azóta sok minden változott, és ma már nem engedjük meg magunknak ezt a cukor "terhelést" :)<br />Bármeddig eláll (sok éves is van a kamrában), amíg nem bontod fel! Felbontás után hűtőben is sokáig eláll (hetekig) de érdemes kisebb üvegekbe tenni, ami belátható időn belül elfogy. <br />A tisztaság és hőkezelés az alapszabály, ha betartod, akkor nem lehet gond.<br />Rendszeresen teszek el minden nélkül, lekvárt (turmixolom, felforralom és száraz dunsztolom) és úgyhogy egészben csak a gyümölcsöt rakom üvegbe, ekkor nedves dunsztolom (pasztörizálom), semmi gond vele! (bár már lejárt a meggy, feketeribizli ideje -sajnos akkor nem jutottam hozzá, hogy posztoljam- de a technika miatt lehet, jó lenne megmutatom majd!<br />Szóval azt mondom, igen eláll! tiszta "körülmények" jól záró kupak és hőkezelés!<br />Örömteli napokat!Mágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-5737689397248708192013-08-12T12:40:03.281+02:002013-08-12T12:40:03.281+02:00Gyönyörű a lekvárod :) Mennyi ideig áll el tartósí...Gyönyörű a lekvárod :) Mennyi ideig áll el tartósítószer nélkül? Barackot még nem főztem be, mert anyukám és nagyim bizton állítják, hogy anélkül nem áll el, csak ha 1:1 a cukor gyümölcs arány (azt meg mi nem ennénk meg) Ők úgy "tanulták" még, hogy a barack túl lédús, sok cukor kell bele. Meg az eper is ebbe a kategóriába tartozik náluk. Mondjuk azt már készítettem 1/3 cukorral, de nem túl sokat és el is fogyott hamar (meg elosztogattam) így nem tudom, meddig állna el. Te mit mondasz?Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06023879411467694145noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-90235804244263943362013-07-13T18:00:43.244+02:002013-07-13T18:00:43.244+02:00Szia "Kovtama"!
Nem és nem, nem szedem l...Szia "Kovtama"!<br />Nem és nem, nem szedem le, mert ennek a baracknak nem kell, egyszerűen szétmegy. Nem, ugrottad át, mert külön nem hangsúlyoztam,csak azt írtam, hogy "A barackot megtisztítottam: többszöri mosás után a pöttyöket kivágtam, kettévettem és <br />a végét is kikanyarítottam."<br />Azt tenném, ha nem a saját barackom lenne, - amit ugye már ismerek- , hogy csinálnék egy próbafőzést. 10 szemet megtisztítanék, egy kevés vizet öntenék alá (hogy ne süljön le) és főzném egy 20-30 percet. Akkor kiderülne, hogy szétfő-e. Persze, az is kérdés, hogy lekvár lesz vagy dzsem....<br />Mágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-46713858442008886822013-07-13T17:52:36.274+02:002013-07-13T17:52:36.274+02:00Ági, köszönöm :)Ági, köszönöm :)Mágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-83676437976607435102013-07-13T16:05:55.771+02:002013-07-13T16:05:55.771+02:00Én is éppen kajszi eltevésben vagyok. Te a héját n...Én is éppen kajszi eltevésben vagyok. Te a héját nem szoktad leszedni? Vagy figyelmetlen voltam és átugrottam az írásodban?kovtamahttps://www.blogger.com/profile/11012358381636409977noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-18766034083521964952013-07-12T16:10:55.642+02:002013-07-12T16:10:55.642+02:00Csodás! :)Csodás! :)Ágihttps://www.blogger.com/profile/16035421271645790531noreply@blogger.com