tag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post4288490419703062540..comments2024-03-07T16:07:19.484+01:00Comments on szeretetrehangoltan: Házi vaj Provence-i fűszerekkelMágihttp://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comBlogger10125tag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-9166044670039657052012-07-25T22:06:43.458+02:002012-07-25T22:06:43.458+02:00Valóban sokkal egyszerűbb géppel. A Fiamnak volt i...Valóban sokkal egyszerűbb géppel. A Fiamnak volt iskolai feladat, üvegben rázogatva is, hát kellett hozzá karizom:)Mágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-42151786038086445042012-07-25T22:00:48.348+02:002012-07-25T22:00:48.348+02:00Régen tejfölből készítettünk vajat, persze háziból...Régen tejfölből készítettünk vajat, persze háziból. Sokat kellett kavarni, de nagyon finom volt. Tejszínből sokkal egyszerűbb, főleg, ha a gép végzi a munka oroszlánrészét. Kipróbálandó!Gerdihttps://www.blogger.com/profile/15959352963825380340noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-36429442035358571262012-06-22T20:12:44.721+02:002012-06-22T20:12:44.721+02:00Lásd előbb:-)
Ölellek.Lásd előbb:-)<br />Ölellek.Mágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-56138748035501951432012-06-22T20:11:56.548+02:002012-06-22T20:11:56.548+02:00Az a tejszín amiből a habot készíted és úgy csinál...Az a tejszín amiből a habot készíted és úgy csinálod, mintha habot vernél, csak túl vered. Addig, addig, amíg kicsapódik. Legyen hideg!<br />Mi géppel szoktuk, amivel a habot készítjük. Tudod lehet befőttes üvegben is: beleteszed a befőttes üvegbe a tejszínt, alaposan rácsavarod a tetejét és megkéred Zolit, hogy rázza:-) Rázza, rázza le és föl, le és föl......és egyszer csak kicsapódik abban is, azért több időbe telik, bár Zolinak lehet, hogy nem:-)Mágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-85526105542676278282012-06-22T20:08:58.192+02:002012-06-22T20:08:58.192+02:00Köszönöm Nektek! Nálunk nincsenek azok a fajta tej...Köszönöm Nektek! Nálunk nincsenek azok a fajta tejszínek amit írtál, de van natúr, ami nem cukrozott. Ezt felverem habbá és addig verem amíg kicsapódik? Bocsi az értetlenkedésért, de már egyszer majdnem kigyullasztottam a mixert:)HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-21698313709675509162012-06-22T19:59:07.638+02:002012-06-22T19:59:07.638+02:00Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-84315764127407701762012-06-22T19:31:25.171+02:002012-06-22T19:31:25.171+02:00Anikó, igen én is írtam Hajninak.
Én sem használok...Anikó, igen én is írtam Hajninak.<br />Én sem használok csak vajat:-) Az említettek nagyon finomak valóban, a Férfiak is szeretik:-)<br />Jó arány és az író is olyan krémes volt...Mágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-74567398672544498672012-06-22T19:28:30.442+02:002012-06-22T19:28:30.442+02:00Nem főzőtejszín ( sosem használok ) hanem habtejsz...Nem főzőtejszín ( sosem használok ) hanem habtejszín ( pl. Aldi, Tesco ) persze ha jobbat tudsz habtejszínben akkor az a jó:-)Mágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-33631466515789646122012-06-22T16:54:15.847+02:002012-06-22T16:54:15.847+02:00Nagyon jó ötlet, és ha belegondolsz fél liter tejs...Nagyon jó ötlet, és ha belegondolsz fél liter tejszínből 20 dkg vaj, az nagyon jó arány, én csak vajat használok, a margarint esetleg csak sütéshez, de oda is ritkán, a vajas kenyérnek nincs párja, de a zsíros kenyér libazsírral vagy fokhagymás sülthús zsírral. Imádom.<br />HajniZolinak üzenem, hogy csak a 30%-os nagyon zsíros tejszínből lesz vaj, ha főzőből próbáltad nem csodálom, hogy nem lett semmi:-))))Anikóhttps://www.blogger.com/profile/17861585205825003082noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-35537942704805269712012-06-22T14:02:19.273+02:002012-06-22T14:02:19.273+02:00Egyszer próbálkoztam vajat készíteni, de nem siker...Egyszer próbálkoztam vajat készíteni, de nem sikerűlt. Főzőtejszínből van készítve? Meg kell újra próbálnom:) nagyon jó a fűszerkeveréked is!HajniZolihttps://www.blogger.com/profile/03768916515915637482noreply@blogger.com