tag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post2986295286371572043..comments2024-03-07T16:07:19.484+01:00Comments on szeretetrehangoltan: Fermentált céklalé, azaz cékla-kvaszMágihttp://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comBlogger6125tag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-85757294450158372062019-09-17T07:00:35.617+02:002019-09-17T07:00:35.617+02:00Kedves Ildikó 🌹
A kovászos uborka is fermentált, ...Kedves Ildikó 🌹<br />A kovászos uborka is fermentált, sőt a bor, kovászos kenyér, joghurt, sajt, stb. Mégis más és más körülmények között válnak azzá. Mindennek van ideális helye, ideje.<br />Igazából a kovászos uborkának sem a napra van szüksége, hanem melegre, ha árnyékba, de melegre tesszük, akkor is megérik, esetleg valamivel hosszabb idő alatt.<br />A céklalének az ideális hőmérséklet 24-25 fok között van, ez nem azt jelenti hogy alatta vagy fölötte nem erjed meg, ez csak tapasztalat.<br />Lehet kísérletezni, nyugodtan próbáld meg.<br />Viszont, ha ennyi vizet teszünk a ceklára, nagyon kiázik, nem lesz maga a zöldség finom. Ellenben, tehetsz el, erjeszthetsz céklát magáért a zöldségért. Nincs a blogon, de úgy készítem, mint a sav. káposztát.<br />Lereszelem, 2% sóval keverem össze, fűszereket tetszés szerint teszek, majd annyi sós vizet öntök még rá, hogy ellepje. Lesúlyozom és érhet.<br />A káposzta receptjét megtalálod a blogon.<br />Amennyiben felmerül még kérdés, a fb.oldalon magánban biztos elérsz.<br />Üdvözlettel,<br />ÁgiMágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-27150360838023507492019-08-27T13:47:56.894+02:002019-08-27T13:47:56.894+02:00Kedves Ági!
Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem...Kedves Ági!<br />Azt szeretném kérdezni, hogy miért nem lehetnek napon a fermentált dolgok? A kovászos uborkát pedig miért javasolt kitenni? Most a céklával próbálkozom, de én el szeretném fogyasztani, nemcsak a levét, hasonlóan mint az uborkának. Nincs olyan élettani hatása?Ildikóhttps://www.blogger.com/profile/07102773297335080795noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-2300944290319088292018-10-10T08:37:37.248+02:002018-10-10T08:37:37.248+02:00Kedves Edina 🌸🌱🌼🌱
Sajnálom!
Igen nekem is sike...Kedves Edina 🌸🌱🌼🌱<br />Sajnálom!<br />Igen nekem is sikerült már így (más zöldséggel), így látatlanul is tudom milyen.<br />Amennyiben jól esik, iható.<br />A tapasztalataim alapján az a következtetésem, hogy "megfázott".<br />Pontosan, ahogy írta, nem volt elég meleg.<br />Most is készülnek nálam -chiliszósz, káposzta, meg kísérletezem galagonya itallal- kint nagyon meleg van, bent meg hűvös, fűtésre nincs szükség.<br />Azt találtam ki, hogy beletettem mindent egy hűtőtáskába és kitettem a napra.<br />Éjszakára behozom. <br />Sötétben vannak, arra pedig figyelek, hogy ne melegedjenek túl.<br />Hűtőtáska helyett pl. kibélelt kartondoboz is jó. Tehát fénytől és a túlmelegedéstől védve!<br />Sok sikert kívánok,<br />Molnár ÁgiMágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-12967244620571012982018-10-08T19:06:19.947+02:002018-10-08T19:06:19.947+02:00Kedves Ági!
A leírás alapján elkészítettem a cékla...Kedves Ági!<br />A leírás alapján elkészítettem a cékla kvaszt. Az idő hűvösebb volt, ezért a radiátor mellé állítottam az üveget, de nem igazán fűtöttünk, így szerintem nem volt eléggé meleg. <br />Nem savóval fermentáltam, hanem hagytam, hogy lesz, ami lesz. Nem igazán láttam, hogy buborékos lett volna.<br />Most már túl vagyok a 8. napon, és leszűrtem. Nem pezseg, az íze savanykás, de az állaga kicsit sűrű, nem vízszerű. (nincs kellemetlen szaga) Tudom, hogy nehéz így látatlanba véleményt mondani, de érdekelne, hogy önnél is szokott-e így lenni, illetve hogy iható-e így?<br />Köszönöm a választ!<br />EdinaAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/01455284018921791919noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-29007905999487210322018-03-07T19:31:01.513+01:002018-03-07T19:31:01.513+01:00Kedves Oné.marika <3
Alázattal köszönöm, kedve...Kedves Oné.marika <3 <br />Alázattal köszönöm, kedves, szép, felemelő szavaid! <br />Bízom benne, hogy a továbbiakban is méltó leszek rá.<br />Bármilyen kérdés felmerül örömmel válaszolok.<br />Neked és családodnak is örömteli napokat, jó egészséget kívánok!<br />Üdvözlettel,<br />Mági (Molnár Ági)<br /><br />Mágihttps://www.blogger.com/profile/15704657742548280809noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-6275469300395086083.post-28479916722652094062018-03-07T18:01:08.894+01:002018-03-07T18:01:08.894+01:00Kedves Mági,
Szeretettel üdvözöllek téged.Gratulál...Kedves Mági,<br />Szeretettel üdvözöllek téged.Gratulálok az igen tartalmas és sugárzó közzétételeden,ahogyan egy-egy receptet<br />át adsz az idelátogató közösségnek.<br />Már hetek óta csak gyüjtögetem a számtalan sok és egészséges,-és egyszerű ételek halmazát,pedig már jóval az idősebb korosztály éveiben járok.De tanulni soha nem késő és egyáltalán nem szégyen.<br />Szép és átfogó témákat ismertetsz meg a látogatóiddal,a konyháról,-kertről,-növényekről,a madarakról.<br />Áthatja az ember szívét a sok melegség,s jó érzés, amit átsugárzol az éter hullámain.A receptjeid leírásai érthetőek,szinte az ember már az olvasás közben érzi az elkészült étel "ízét",látványa,fotójai élethűek.<br />További jó egészséget és sok-szeretetteljes megosztást,receptet és fotók remélek még...csak a kezdetén járok.<br />Szép napokat s hosszú boldog éveket kívánok neked és kedves családodnak <br />Üdvözlettel:Oné.marika<br /><br />marikahttps://www.blogger.com/profile/01524721824970802582noreply@blogger.com